//Miért éri meg tartós ágyneműt vásárolni?
Párna

Miért éri meg tartós ágyneműt vásárolni?

A lakástextil vásárlás minden esetben komoly utánajárást igényel. Különösen igaz ez a paplanra, párnára és huzatra, hiszen alvás közben hatással vannak egészségünkre.

Rengetegen vannak, akik a legkézenfekvőbb és legolcsóbb termékeket választják, később azonban ráébrednek, hogy jobb megoldás a nagyobb befektetés. Utánajártunk, miért éri meg tartós ágyneműt vásárolni, s hogyan kapható ilyen.

Miért fontos a tartós paplan és párna?

Mivel az ágyneműt huzattal védjük, nem egyértelmű, miért kell annyira tartósnak lennie. Lássuk a részleteket!

Hosszabb élettartam

A folyamatos használat legjobban a párnát viseli meg, hiszen ez tartja fejünket az éjszaka folyamán. A megterhelő igénybevétel és egészségügyi okok miatt érdemes 2-3 évente cserélni, míg a paplant 5-10 évente.

Ha azonban nem minőségi párnát választunk, valószínűleg 1 év után már nem tartja a fejet, akkor sem, ha kimossuk. Az olcsó, silány paplan is hamarabb tönkremegy, mint szeretnénk.

Bírnia kell a tisztítást

Hogy a töltet rugalmas maradjon, ezeket a kiegészítőket érdemes minden nap kirázni. A mosás is elkerülhetetlen: párna esetében évi kétszer, paplannál pedig egy alkalommal. Ez akadályozza meg a gombák és baktériumok elszaporodását.

A mosás alapvetően növeli a termékek élettartamát, hiszen a töltet összetapadását megszünteti. Ha azonban silány minőségi az ágynemű, hamarosan tönkremegy a tisztítás miatt.

Megéri tartós ágyneműhuzatot vásárolni?

A huzat közvetlenül érintkezik a bőrrel, emiatt kiemelkedően lényeges, hogy pamutból készüljön. Hetente vagy hetente kétszer érdemes cserélni és kimosni. Kisgyermekek vagy betegek esetén az izzadás és az esetleges balesetek miatt a tisztítási gyakoriság növekszik. A gyengébb darabok anyaga így hamar elvékonyodik és kiszakad, s máris vásárolhatjuk a következő garnitúrát.

A fentiek miatt megéri a huzatból is jobb minőségűt venni. Hosszú távon így sokat spórolhatunk.

Hol vásárolhatok minőségi ágyneműt?

A legegyszerűbb megoldásnak a szupermarketek és más vegyesboltok kínálta termékek megvásárlása tűnik. Érdemes azonban szaküzletekben is körbenézni. Valószínűleg itt többet kell fizetnünk, de minőségibb textíliákat kapunk.

Az internetes beszerzés egyre népszerűbb. Online webshopból könnyedén rendelhető minőségi felnőtt és tartós ovis ágynemű Debrecen városában és környékén is. Előny, hogy hatalmas szín- és típusválaszték áll rendelkezésre, s kimondottan praktikus a megrendelés módja.

Összefoglalva: A paplant, párnát és huzatot egészségügyi okokból gyakran kell tisztítani, így sok megpróbáltatásnak vannak kitéve. Ezáltal a gyengébb termékek gyorsan elhasználódnak. Megéri tartós, minőségi ágyneműt beszerezni, hiszen hosszú távon ez pénztárcabarát. Szerencsére Debrecenben és környékén is rendelhetők minőségi darabok szakértelemmel rendelkező online üzletből.